Evye Bataryası Nasıl Sökülür?

Evye bataryaları, günümüzde yoğun olarak kullanılan ve mutfak içerisinde görülen bataryalardır. Özellikle de meyve ve sebzelerin yıkanması konusunda büyük bir yardım sağlayan bu bataryalar, şık tasarımları sayesinde de mutfak içerisinde bir dekor görevi görmektedir. Bu bataryaların kullanımına geçmeden önce dikkat edilmesi gereken birkaç hususun yer aldığını belirtmek zorundayız.

Mutfak içerisinde kullanılan bataryalar, farklı şekillerde kullanıma olanak tanımaktadır. Bunlar tezgah üstü, spiralli, duvara monte ya da mutfak el duşları şeklindedir. Duvara monte şeklinde çalışan mutfak bataryaları, sahip olduğunuz evyenin üzerine gelecek şekilde monte edilmelidir. Tezgah üstü olarak bilinen türler ise direkt olarak tezgahın üst kısmına monte edilir. Bu kapsamda tezgah üstü bataryalara spiralli evye bataryaları ekleyebilir ve hazırlamış olduğunuz sebze, meyveleri kolaylıkla yıkayabilirsiniz.

Evye bataryaları, kendi içerisinde tek ya da çift kollu olarak ikiye ayrılır. Aç, kapa modellerine de sahip olan bu bataryalar, sıcak ya da soğuk olmak üzere farklı ısılara sahip suları sizlere aktarabilmektedir. Peki bu evye bataryaları bazı durumlar sonrasında sökmek ve değiştirmek istediğinizde ne yapmalısınız? Gelin bu hususu beraber inceleyelim.

Evye Bataryası Sökümü ve Değişimi

Evye bataryaları, belirli bir zaman sonra değişim gerektirebilen bataryalardır. Bu durum, kullanıyor olduğunuz bataryaların kalitesi ile de doğrudan alakalıdır. Sizler de evinizde evye bataryalarını sökmek istiyorsanız aşağıda belirtilen adımları uygulayabilirsiniz:

  • Değişim yapmak ya da sökmek için ilk olarak evye bataryalarını kontrol etmeli ve su vanalarının kapalı olduğundan emin olmalısınız.
  • Vanaların kapalı olduğundan emin olduktan sonra ise muslukları açarak boru içerisinde yer alan suyun tamamen akmasını sağlayın.
  • Eğer kullanıyor olduğunuz bataryalar tezgah üstü batarya türüyse, tezgahın alt kısmında yer alan vidaları da sökmelisiniz. Diğer bir şekilde duvara monte edilen bir batarya türüyse, bataryanın üzerinde yer alan vidaları gevşetmek yeterli olacaktır.
  • Bataryaya belli bir güç uygulayarak kendinize çekmeniz, bataryanın direkt su borusundan ayrılmasını sağlayacaktır.
  • Bu işlemden sonra ise takmak istediğiniz yeni evye bataryasını yerine takarak değişim sağlayabilirsiniz.

Evye bataryalarına ait söküm ve değişim işlemleri bu kadar basittir.

KAS, kaliteli ve uzman işçilik ile ürettiği sıhhi tesisat ve ısıtma sistemleri ürünleri ile 1970 senesinden beri hayatlarınızı kolaylaştırıyor. Danışmak istediğiniz tüm konularda; info@kas.com.tr adresine mail atabilir veya 0 216 311 35 45 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji