Hediye Edilen Fotoselli Musluklar Besni İlkokuluna Ulaştı

1970 yılından bu yana yapı tesisat ürünleri üretimi yaparak yurt içi ve yurt dışı faaliyetleri gösteren Kayalar Grup ( KAS ) , Adıyaman Besni İlkokulu talebi üzerine, köy okulundaki tüm muslukları KAS fotoselli musluklara dönüştürdü.

Hediye muslukları teslim alan Adıyaman ili Besni İlkokulu Müdürü Yaşar Gülten, yaptığı açıklamada; “su tasarrufunu sağlayabilmek enerjilerini daha bilinçli kullanan nesilleri yetiştirmek için hedefimiz durumunda olan tüm muslukların fotoselliye dönüştürülmesi hedefi için uzun zamandır ihtiyaç duyulan fotoselli musluklar Kas Armatür firmamızdan okulumuza ulaşmıştır” dedi.

Fotoselli musluk, elimizi musluğun altına tuttuğumuzda çalışan geri çektiğimizde ise otomatik olarak kapanan bir musluk çeşididir. Günümüzde yaygın olarak havaalanlarında, restoranlarda, kafelerde, hastanelerde, alışveriş merkezlerinde kısacası ortak kullanıma açık hemen hemen her yerde normal muslukların yerini almaya başlamıştır. Dahası evlerde de kullanımı gitgide artmaktadır. Ortak alanlarda ya da evlerde nerede kullanılırsa kullanılsın birçok faydası mevcuttur. Bunlardan bazıları:

  • Gereksiz su tüketiminin önüne geçer.
  • Musluğun açık kalması durumda doğabilecek zararların önüne geçer.
  • Ortak kullanım alanlarında musluğu açmak için dokunmak zorunda kalmadığımızdan hijyeni sağlamada önemlidir.
  • Aç kapa yaparken sürekli bozulan, cıvatası gevşeyen musluklarla mücadele etmek zorunda kalmayız.
  • Ellerimiz kirli iken musluğu ve dolayısıyla etrafı kirletmemek için elimizin dışıyla musluğu açmaya çalışmak zorunda kalmayız.
  • Musluğa uzanamayan çocuklarımız ellerini rahatlıkla yıkayabilir.
  • En önemlisi bulaşık makinesine bulaşıkları yerleştirirken suya tutma aşamasında sudan tasarruf etmek için sürekli musluğu aç kapa yapmamış oluruz.
  • Su faturamızı azaltmış oluruz.

Adıyaman Besni ilkokulu web sitesinde yer alan ilgili haber: http://besni.meb.k12.tr/icerikler/kas-tarafindan-hediye-edilen-fotoselli-musluklar-okulumuza-ulasti_6653547.html

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji