KAS Termostatik Vana ile Daha İyi Isının, Daha Az Ödeyin!

Termostatik Vana Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Termostatik Vana, ortamın ısısını sabitleyerek tasarruf etmenize yardımcı olur. KAS, TSE belgeli ve A enerji sınıfı termostatik vanaları şık tasarımlar ve bildiğiniz en kaliteli vana KAS kalitesiyle sunuyor.

Kış aylarında en büyük ihtiyacımız da en büyük giderlerimizden biri de ısınmaktır. Eğer merkezi sistem ısıtılan bir binada yaşıyorsak katlar arasında ve hatta aynı binanın farklı cepheleri arasında bile ısı ihtiyacı değişiklik gösterir. Odanın hangi cepheye baktığı, kaçıncı katta olduğu gibi pek çok faktör ısınma gereksinimlerimizi değiştirir. Merkezi sistem ısıtmalarda da bazı daireler yeterince ısınamazken, bazı daireler fazlasıyla ısınır ancak toplamda aynı ısıtma giderlerine sahip olurlar.

Termostatik Radyatör Vanasının Avantajları

Isınma gereksinimleri bazen bir dairelerin odalarına göre bile değişiklik gösterirken, kış mevsiminde ne kadar iyi ısındığımız ve bunun karşılığında gerçekten ısındığımız kadar ödeyebilme arzumuz dengeli olmayabilir. İşte KAS Termostatik Vana bu sorunlarınızı gidermek için üretildi ve hem şık tasarımıyla hem de bildiğiniz KAS Vana kalitesiyle satışa sunuldu.

Radyatörlerinize takılan Termostatik Vana hassas termostatı sayesinde ortam ısısını seçtiğiniz sıcaklığa göre sabit tutar. Mekan ısısını etkileyen dış faktörleri algılayarak (cephe farkı, güneş ve rüzgarın etkisi) radyatörden geçen su miktarını ayarlar. Böylece hem ortamın ısısı sizin istediğiniz gibi olur hem de bu vana sayesinde gereksiz tüketimin önüne geçilerek tasarruf edilir.

kas-termostatik-vana-ile-daha-iyi-isinin

Termostatik Vananın Faydaları

Farklı odaları farklı sıcaklıklara ayarlama imkanı verir. Salon 20-22°C, yatak odası 16-18°C gibi farklı sıcaklıklara ayarlanabilir.

Gereksiz yere ısınmanızı terlemenizi, ısı değişikliklerinden olumsuz etkilenmenizi önler.

Sadece bu sayılı olanlarla da tasarruf etmiş olmazsınız, aynı zamanda termostatik vananın işlevselliği açısından odalarımız ve eve giren güneş ışınları ısındırması ile radyatörü kapatacak ve gereksiz yere yakıt sarfiyatınızı engellemiş olacaktır.

Termostatik vana sayesinde %30’a kadar yakıt tasarrufu sayesinde cihazın yıpranma olasılığı düşecek; verimi yüksek, ömrü uzun olacaktır.

Isınma sistemi otomatik balanslandığı için dengeli ısınma, dengeli yıpranma ve konfor seviyesinin üst sıralara çıktığı lüks ısınma koşulları elde etmiş olacaksınız.

Termostatik radyatör vanasının çalışması için enerjiye gerek duyulmaz, işletme maliyeti yoktur. Sağladığı yakıt tasarrufu sayesinde kendisinin yatırım maliyetini telafi edecektir.

Kullanımda Dikkat Edilecek Hususlar:

Vanayı kullanırken başlık üzerindeki işaretleri, ısı gereksinimlerinizi dikkate alarak kullanınız.

Kombi sıcaklığının termostatta belirlenen sıcaklıktan daha yüksek olmasını sağlayınız, aksi taktirde sirkülasyon pompası devrede olduğu durumda vanadan akış sesi duyulur.

Belli aralıklarla kursörü (0) konumuna alıp Jak bağlantısını kontrol ediniz.

Yaz aylarında başlık “maksimum” konumuna getirilmelidir.

Kış aylarında (*) bu konuma getirilmelidir.

(0) konumu kapalı konum değildir.

Daire girişlerinde tesisatı temiz tutmak üzere filtre kullanılmalı ve termostatik vananın düzenli çalışması için tesisatın yıllık bakımı ve temizliği yapılmalıdır.

Temizliğine dikkat edilmeli ve vana parçalarının (korozyon vs.) işlevini bozabilecek kimyasal maddeler ile temizliği yapılmamalıdır.

Başlığın üzerine herhangi birşey asmayınız.

Termostatik vananın sessiz çalışmasını sağlamak ve dengesiz akışı engellemek için kat girişlerinde basınç dengeleme valfleri kullanılmalıdır.

Sessiz çalışmayı sağlamak için maksimum basınç değişimi 30-35 kP’ı geçmemelidir.

Sembol2345
Derece15-1818-2020-2424-30

 

Termostatik Vana Teknik Özellikler:

 Standart: TSE EN 215
Maks. Basınç (Max. pressure): 10 BarMaks. Çalışma Sıcaklığı (Max. working temperature): 120°C
Kullanma Aralığı (Usage range): Min. +5°C – Max. 29°CAnma Debisi (Nominal flow rate): 205 lt/h (± %10)
Tepki Süresi (Response time):  25 dkAnma Debisi Histerisi (Nominal flow rate hysteresis): 0,5 K
Su Sıcaklığı Etkisi (Water temperature effect): 0,9 KStatik Basınç Etkisi (Static pressure effect): 0,6 K
Oturma Yüzeyi Etkisi (Seat authority): 0,94 KpaFark Basıncı Etkisi (Differential pressure influence): 0,9 K

termostatik-vana-dogru-baglanti-sekli-anlatimli

KAS Termostatik Vana, Evinizde Odalar Arasında Sıcaklık Dengesini Sağlar

KAS Termostatik Vana ile odalar arasında bile dilediğiniz sıcaklığı ayarlayabilirsiniz. Örneğin mutfağın ısısını biraz daha düşük tutarken, çocuğunuzun odasını daha çok ısıtabilirsiniz.

KAS Termostatik Vana çalışırken herhangi bir enerji harcamaz. Tamamen kaliteli malzemeden ve KAS uzmanlığı ile üretildiği için uzun ömürlüdür. Şık tasarımı ve kalitesi ile KAS Termostatik Vana hem yüzünüzü hem de cebinizi güldürür.

Termostatik Vana Fiyatları: Vana fiyat listesi menüsünden inceleyebilirsiniz.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji