Kış Aylarında Enerji Tasarrufu İçin 7 Pratik Öneri

Kış Aylarında Enerji Tasarrufu İçin Öneriler

Enerji kaynaklarının gün geçtikçe tükenmesi enerji tasarrufu hakkında bilinçlenmeyi gerektiriyor. Ve tabi kış geldi, doğalgaz faturası kabusunuz olmasın. İşte size evde enerji tasarrufu yapabilmek için 7 enerji tasarruf önerisi.

 

kisin-enerji-tasarrufu-7-pratik-oneri

 

1- Isı kayıplarının en çok gerçekleştiği çatı ve bina cephelerine mantolama, ısı yalıtımı yaptırınız. Binalardaki dış cephe yalıtımı %40 enerji tasarrufu sağlar.

2- Kapı ve pencerelerde PVC doğrama ve çiftcam kullanınız. Eski kapı ve pencelerinizi izole ediniz. Bu işlem evinizde büyük ölçüde ısı tasarrufu sağlar.

3- İdeal konfor şartlarını sağlamak ve tasarruf etmek için oda termostatı kullanınız ve oda sıcaklığını 20-22 dereceye ayarlayınız. Oda termostatı kullanmak iyi bir fikirdir.

4- Oda sıcaklığının en ideal ve ekonomik seviyede olması için termostatik radyatör vanası kullanınız. Bu şekilde her odayı kullanım amacına göre farklı ısı ayarında tutarak önemli ölçüde tasarruf sağlarsınız. KAS Termostatik Vanalar ürün kategorisini inceleyebilirsiniz.

5- Radyatörlerin önünü eşya ya da perdelerle kapatmayınız. Geceleri perdelerin örtülü olmasıda tasarruf sağlar. Radyatör arkalarına ısı yalıtım levhaları yerleştiriniz.

6- Kombi yanma verimliliği artırmak amacıyla; her yıl yetkili servislere yaptırınız ve bacalarınızı her yıl yetkili servislere temizletiniz. Kombiyi kısık ayarda kullanınız. Evde olmadığınız zamanlarda kapatmanız, tekrar açmak istediğinizde daha yüksek enerji harcamasına neden olur.

7- Doğalgazın tam yanabilmesi için gereken oksijeni sağlayan menfezlerinizi ve cihazlarınızın çevresini asla kapatmayınız.

Unutmayın! Tüm bir yılın ısınma ve ısıtma giderleri hesaplandığında, doğalgaz diğer yakıtlara oranla çok daha ekonomik bir yakıttır.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji