Lavabo Bataryası Değişimi

Ev içerisinde vakit geçirmek, birçok insan tarafından sevilen ve arzulanan bir durumdur. Ancak ev içerisinde vakit geçirilirken sık sık bozulan ve değişime ihtiyaç duyulan eşyaları ve malzemeleri de fark ederiz. Bu durum ise bazı zamanlarda uğraş göstermemize ve değişim yapmamıza neden olur. Bunlardan bir tanesi de gün içerisinde yoğun olarak kullandığımı lavabo bataryalarıdır.

Kireç lekelerinin bulunduğu ve artık hiçbir şekilde kurtulma şansınızın bulunmadığı kirlerin yer aldığı lavabo bataryaları, bazı zaman dilimlerinde akıtma ve damlatma yaparak da yeni bir batarya ihtiyacı gerektirir. Bu gibi durumlar sonrasında yeni bir lavabo bataryası alacakken bu bataryanın nasıl bir türe sahip olduğuna da dikkat etmelisiniz. Doğru bir lavabo bataryası tercihinde bulunmak, yapılan değişimin en önemli aşamalarından birisidir. Banyonuz içerisinde yer alan tesisat yapısı, alınacak olan tek ya da çift su girişlerinde de etkileyici bir faktördedir.

Eğer bataryanız tek su girişli ise, bu batarya direkt olarak tesisat içerisinden gelen belli sıcaklığa sahip suyu aktaracaktır. Diğer bir tür olan çift su girişli lavabo bataryaları ise, adından da anlaşılacağı üzere hem soğuk hem de sıcak derecelere ayarlanmış olan suları aktarabilmektedir. Bu sayede kendi isteğinize göre sıcaklığa ait suyu ayarlayabilir ve kısa süre içerisinde sıcak suya erişim sağlayabilirsiniz.

Lavabo Bataryası Değişimi Nasıl Yapılır?

Lavabo bataryası değişimleri, yukarıda bahsedilen bazı türlere göre çeşitliliğe sahip olmaktadır. Bu çeşitler arasında aramış olduğunuz modeli tercih edebilir ve basit bir şekilde değişim işleminizi yapabilirsiniz. Değişim yapmadan önce bir adet yeni lavabo bataryasına ve flex malzemesine sahip olduğunuza emin olun. Sonrasında ise soğuk ve sıcak suyu kapatarak işlemlere başlayın.

Suyu kapatmanız ile beraber yapmanız gereken ilk şey lavabonun alt kısmında yer alan flex somunlarını sökmektir. Bu sayede eski lavabo bataryasını çıkartabilirsiniz. Sonrasında ise eski bataryayı bir yere koyarak boşalan yere yeni lavabo bataryasını takın. Bu aşamada sıcak olan kısım sağa, soğuk ise sola gelmelidir. Yeni bataryayı duvara sabitleyerek monte ettikten sonra yeni lavabo bataryanız kullanıma hazır hale gelmiş olacaktır.

KAS, kaliteli ve uzman işçilik ile ürettiği sıhhi tesisat ve ısıtma sistemleri ürünleri ile 1970 senesinden beri hayatlarınızı kolaylaştırıyor. Danışmak istediğiniz tüm konularda; info@kas.com.tr adresine mail atabilir veya 0 216 311 35 45 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji