Mutfak Bataryası Su Damlatıyor

Mutfak bataryasının su damlatması, bu bataryanın arızalandığını ve artık su sızdırıyor olduğunu gösterir. Mutfak bataryasına ait tamirat işlerinden anlıyorsanız eğer kendiniz tamir etmeyi deneyebilir ya da bir uzman tesisatçı çağırarak işi ehline bırakabilirsiniz.

Mutfak bataryaları, son zamanlarda sıklıkla tercih edilen ve mutfak içerisine kattığı şıklık ile estetik bir görünüm sunan bataryalardır. Kolay bir kullanıma sahip olması ve iki farklı sıcaklık değerini hızlıca aktarıyor olması sebebi ile de günümüzde büyük bir ilgi görür hale gelmiştir. Diğer batarya türleri gibi mutfak bataryalarının da arıza yaparak su damlatıyor olması gayet normal bir olaydır.

Bu aşamada müdahale edilmez ise büyük bir su kaybı yaşanacak ve su israf edilmiş olacaktır. Bu sebeple de kısa süre içerisinde tamir edilerek sağlam yapısına kavuşturulması gerekir. Eğer mutfak bataryanız tamir edilemeyecek kadar büyük bir çatlağa sahipse yeni bir mutfak bataryası takma gereği duyabilirsiniz.

Musluk kapalı olduğu zaman dilimlerinde dahi mutfak bataryasında su damlama olayı görülüyor ise kesinlikle bir çatlak var demektir. Bu gibi durumlarda değişim yaparak kısa süre içerisinde çözüm üretebilirsiniz. Daha kapsamlı bilgi için, su tesisatı sızıntılarına karşı önlem alma ipuçları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Su Damlatan Mutfak Bataryasına Ne Yapmalıyım?

Su damlatan mutfak bataryaları, belirli tamir servisleri ile çok kısa sürede çözüme kavuşturulmaktadır. Ancak sizler servis ya da tamirci çağırmak istemiyorsanız, kendi uğraşlarınız ile de bu sorunu çözebilirsiniz.
Su damlatan mutfak bataryaları için yapmanız gereken ilk şey damlamanın nereden yapılıyor olduğuna bakmaktır. Bu alanı detaylı bir şekilde incelemeli ve arızanın neden gerçekleştiğini bulmalısınız.

Damlama olayları, genel olarak batarya üzerindeki çatlaklardan gerçekleşiyor olsa da bazı durumlar içerisinde kartuş kısmından dolayı da görülebilmektedir. Bu sebepten dolayı da detaylı bir inceleme gerçekleştirmeli ve damlanın neden kaynaklandığına kesin bir şekilde emin olmalısınız.

Su damlama sorunu kartuştan kaynaklanıyorsa, yeni bir kartuş alarak değişim yapmanız yeterli olacaktır. Fakat mutfak bataryası üzerinde damlama görülüyorsa, bu durumda da yeni bir mutfak bataryası almak zorunda kalabilirsiniz. Alacak olduğunuz mutfak bataryasının yine kullanılacak olan alan ile uyumlu olmasına dikkat ediniz.

KAS, kaliteli ve uzman işçilik ile ürettiği sıhhi tesisat ve ısıtma sistemleri ürünleri ile 1970 senesinden beri hayatlarınızı kolaylaştırıyor. Danışmak istediğiniz tüm konularda; info@kas.com.tr adresine mail atabilir veya 0 216 311 35 45 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji