EN 14800 Ocak Esnek Bağlantı Hortumu ( Flex ) Alırken veya Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evlerinizde kullandığınız ocak veya fırın bağlantı doğalgaz hortumlarında, farkında olmadan ailenizi tehlikeye atıyor olabilirsiniz. Aşağıda, bunu kolayca önlemenin yolları ve standarda uygun kaliteli ürünleri diğerlerinden göz ile basitçe nasıl ayırt edebileceğinizi anlatmaya çalışacağız. KAS markalı ocak fleks (ocak flex) bağlantılarınızda aklınıza takılan güvenlik adımları için müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

1- BOĞUM (TEPECİK) SAYISI – ESNEKLİK / BÜKÜLMEYE KARŞI DAYANIM:

Paslanmaz flex hortumlarda bulunan boğumların (tepeciklerin) sayısı ne kadar fazla ise hortumunuz hareketlere karşı o kadar dayanıklıdır. Ocak veya fırınınızı gönül rahatlığıyla temizleyebilmeniz için.

Paslanmaz esnek hortum boğum sayısı

2- TEL SAYISI – ESNEKLİK / BÜKÜLMEYE KARŞI DAYANIM:

Paslanmaz esnek hortumun paslanmaz örgüsündeki (aynı kalınlıktaki) tel adedi ne kadar fazla ise, hortumunuz da hareketlere karşı o kadar dayanıklıdır. Ocak veya fırınınızı gönül rahatlığıyla temizleyebilmeniz ve bükümlü şekildeki montajlar için.

Paslanmaz esnek hortum tel sayısı

3- ÖRGÜ (SARGI) SIKLIĞI

Hortumun örgü sıklığı ne kadar fazla ise, esnekliği ve bükülmeye karşı dayanımı o kadar fazladır.

örgü sargı sıklığı

4- MARKA YAZISI

Bir felaket sonrasında, markanın ürününün arkasında durduğunu gösteren marka yazısı, yangın sonrasında dahi okunabilecek şekilde olmalıdır. PVC kılıf üzerindeki marka yazıları bunun için kesinlikle uygun değildir. Yazılar metal yüzeylere kalıcı olarak yazılmalıdır.

flex hortum marka yazısı

5- PASLANMAZLIK – ÇÜRÜMEYE KARŞI DAYANIM

Esnek hortumun hiçbir parçası kuvvetli bir şekilde mıknatıs tutmamalıdır. Mıknatıs tutan bir hortum, standartlara kesinlikle uygun değildir. Yemek pişirirken açığa çıkan buhar, temizlerken kullandığınız kimyasallar kısa zamanda bu parçaları paslandıracak ve gaz kaçağına sebebiyet verecektir.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji