PPRC Nedir? PPRC Plastik Boru Nerede Kullanılır?

Plastik Boru – PPRC Nedir?

PPRC, “polypropylene random copolymer” kısaltmasıdır. Sektörde plastik boru ve parçaları olarakda bilinmektedir.

Peki PPRC nedir: “Polipropilen Rastgele Kopolimer” olarak Türkçe’ye çevrilebilir. Bugün kısaca PPRC olarak ifade edilen, hafif ve pürüzsüz, iç yüzeyi pürüzsüz ve parlak, hijyenik, kolay kurulum gibi plastik boru endüstrisinin avantajlı yönlerini taşıyan, bina içi ve soğuk galvanizli borulara karşın sıcak su sistemleri için vazgeçilmez bir çözüm olmuştur. Binalarda sıcak ve soğuk su tesisatları aşamaları için kullanılan her türlü PPRC Boru ve Ek Parçaları en yüksek kalitede hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Yazımızda ppr ve pprc arasındaki fark ve pprc boru tanımlarını detaylı şekilde açıkladık.


PPRC hammaddesi, ısı, basınç ve kimyasallar dayanıklılık açısından üç sınıfa ayrılır. Bunlar: Tip-1, Tip-2 ve Tip-3. Hammadde PP-H (polypropylene homopolymer), Tip-2, Hammadde PP-B (polypropylene blockcopolymer), Tip-3, Hammadde PP-R (Polypropylene Randomkopolimer), kapsayan Tip-1 PP-H maddesidir. Tip-3 hammadde, Type-1 ve Type-2 hammaddelerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri açısından daha yüksek performans ve daha iyi özelliklere sahiptir. KAS şirketi, Türkiye’de üretilen PPRC boru ve ek parçaları gibi PPR hammaddeleri ile üretilen ürünlerin toptan satıcısıdır.

KAS PPRC Ürünleri: https://kas.com.tr/prod-category/pprc-grubu/

PPRC Boru Nerede Kullanılır? Plastik Boru Hakkında Herşey

Bu hammaddenin pprc boru endüstrisindeki en önemli özelliği, ısıya ve kimyasal tehlikelere karşı yüksek direnci. Soğuk ve sıcak su sistemlerinde başarılı bir şekilde kullanılan PP-R Boru ve Ek Parçaları PPRC’nin hammaddeye olan direncinden kaynaklanmaktadır. PP-R hammadde monomer yapısı, rastgele bir zincir oluşturur ve koruma altına alır PP-R Boru ve Ek Parçalar PPRC’nin hammaddesini üreten herhangi bir biyolojik maddeye izin vermez, renklendirilebilir, içinden geçen akışkanın tadı ve kokusunu korumada mükemmel özellikler sağlar. Uygun basınç ve sıcaklık değerlerini kullanırken, PPRC Boru ve Ek Parçaları ömrü 50 yıldan fazla olabilir.

PPRC Sistemlerin Ana Özellikleri;

1. 20 ° C ve 25 atm basınç, 50 yıllık kullanım ömrü.
2. 20 ° C ila +95 ° C Kullanım için uygundur. (Boru yalıtımındaki akışkanın donma noktası dikkate alınmalıdır.)
3. Bu nedenlerden dolayı dayanıklıdır.
4. Kimyasal maddelere karşı yüksek direnç.
5. İç yüzey kaygan ve parlaktır.
6. Su rengi, kokusu ve tadı değişmez.
7. Isı ve ses yalıtımı sağlar.
8. Çap bükülmesinin kaynak parçaları oluşmaz. Bu, kaynakta en yüksek performansı sağlar.
9. Montaj ve kurulumda % 70’e varan tasarruf sağlanabilir..
10. Aynı zamanda çevre dostu.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji