Yerden Isıtmada Doğru Bilinen Yanlışlar

yerden-isitmada-dogru-bilinen-yanlislar

1- Yerden ısıtma sistemi, radyatör sistemine göre çok daha pahalıdır. (YANLIŞ)

Yerden ısıtmanın kurulum maliyetinin biraz daha maliyetli olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak yerden ısıtma, zamanla bu maliyetin farkını kapatan bir sistemdir. Sistem daha tasarruflu olduğundan ve daha az bakım gerektirdiğinden, enerji faturaları geleneksel radyatörlerden çok daha düşük olacaktır. (DOĞRU)

2- Yerden ısıtma sistemi ile bir mahali ısıtmak daha uzun zaman alır, bu nedenle sıcaklık tutarlı değildir. (YANLIŞ)

Yerden ısıtmanın sadece ilk kullanımında zaman alabilir, ancak yerden ısıtma sürekli açık kalan bir sistem olduğundan ve kullanılmadığı zaman hatta kullanıldığı zaman bile düşük ısıda çalıştığından hem ekonomiktir hem de sıcaklık sağlamada dengesizliğe sebep olmaz. Homojen ve dengeli bir ısı sağlar. (DOĞRU)

3- Yerden ısıtma sistemi sağlıksız ve yerdeki tozları kaldırır. (YANLIŞ)

Isınan hava yükselir, yerde oluşan toz, yüksek sıcaklıklarda hava yoğunluğu düşeceğinden havaya doğru yükselebilir. Uluslararası standartlarla belirlenen yerden ısıtma sistemleri için sağlıklı döşeme sıcaklığı 26 °C’ dir. Bu sıcaklıklarda hava sirkülasyon hızı düşük olup toz yerden yükselmez. Doğru projelendirme yapılırsa bu problemin oluşması önlenebilir. Yani yerden ısıtma sistemleri diğer sistemlerden daha sağlıksız bir sistem değildir. (DOĞRU)

4- Yerden ısıtma sadece elektrikli bir ısıtma yöntemidir. (YANLIŞ)

Yerden ısıtma sistemleri elektrik ile yapılabildiği gibi sulu sistemlerle de yapılabilir. Hatta sulu sistemler daha yaygın olarak kullanılmaktadır. (DOĞRU)

5- Yerden ısıtma ayaklarımızı şişirir. (YANLIŞ)

Ayaklarımızın şişmesi için oda sıcaklığının 35 °C’ nin üzerinde olması gerekir. Yerden ısıtma sisteminde maksimum zemin sıcaklığı 29 °C, tavsiye edilen zemin sıcaklığı ise 25-26 °C’ dir. Tavsiye edilen oda sıcaklığı ise oda kullanım durumuna göre 20-22 °C aralığındadır. Bu sıcaklıklara uyulduğu takdirde böyle bir durumun yaşanması mümkün değildir. Yerden ısıtma, Avrupa ve dünyanın bir çok yerinde sorunsuz bir şekilde kullanılmaktadır. (DOĞRU)

6- Yerden ısıtma sadece zemine yapılır. (YANLIŞ)

Yerden ısıtma sistemleri zemin dışında, duvarlara veya tavana da kurulabilir. Yerden ısıtma kollektör dolabı dışında yer kaplamaz, istenilen yere kurulabilir. (DOĞRU)

7- Yerden ısıtma sistemi asla ısıtmıyor. (YANLIŞ)

Yerden ısıtma sistemi bir mahali ısıtmak için yeterli ve konforlu bir ısıtma sistemdir. Sistem ısıyı zeminin her noktasına homojen olarak dağıtır ve oda sıcaklığı 30 ° C’ye kadar çıkabilir. (DOĞRU)

Konuyla ilgili detaylı bilgi için Yerden Isıtma Sistemi Nedir? makalesini inceleyebilirsiniz.

Sektör Lideri

Sektör Lideri

1. Sınıf Hammadde
1. Sınıf Hammadde
Yüksek Teknoloji
Yüksek Teknoloji